sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kesäloma Ruotsissa asuntovaunun kanssa

Tänä vuonna lomailimme Ruotsissa. Pienessä Mariefredin kaupungissa, joka sijaitsee Tukholman alapuolella, lähellä Södertäljeä ja Strängnäsiä. Ihana, rauhallinen pikkukaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa, ja lyhyt matka mm Tukholmaan. Mariefredissä on mm Gripholmin linna, vanha höyryjuna, kauris-aitaus jonne pääsee kävelylle. Keskustasta löytyy muutama pieni putiikki, sisustustavaraa, leluja, lastenvaatteita, kirjakauppa jne. Ja suuri suosikkimme Två Goda Ting eli jätskibaari, josta saa herkullista italialaista kotitekoista jäätelöä.



Koiran jätimme tuttuun Juntin koirahoitolaan. Koira on ollut samassa paikassa joka kesä, ja olemme ollut erittäin tyytyväisiä. Hoitolassa on suuret häkit, joissa on sekä ulko- että sisähäkki, häkit siivotaan päivittäin. Koiria lenkitetään 3 kertaa päivässä. Nyt meidän pitkäkarvaisella koiralla on pahin karvanlähtöaika, niin se oli saanut hoitolassa erityisen paljon rapsuttelua osakseen.

Me lomailemme omassa asuntovaunussamme; Adria 613PK. Tänä keväänä vaihdettiin vanha asuntovaunumme tuoreempaan, ja kriteereinä oli kiinteä parisänky, kiinteä kerrossänky ja lisäksi erikseen ruokaryhmä, toimiva vessa jne. Pääsiäisenä testasimme vaunua talvioloissa ja nyt olemme testannut kesäoloissa, ja kyllä ratkaisu oli meidän tarpeisiin juuri sopiva.


Leirintäalueella oli mukava uimaranta, josta näkyi myös Gripholmin linna.



Tytöt linnassa

Linnan vankila oli tosi hauska leikkipaikka :)

Myös leikkipuistoissa ehdimme käydä.





Tämän kesän reissulla ehdimme mm piknikristeilylle Viking Gracella ja Amorellalla, viettään päivän Gröna Lundissa, mansikoiden poimintaa ja sukulointia.

Risteilylle oli näppärä lähteä, kun varasimme myös linja-autokyydit Läggestan asemalta. Linja-auto vei aivan satamaan sopivaan aikaan ja taas takaisin heti risteilyn jälkeen. Ei tarvinnut itse seikkailla ruuhkissa ja etsiä parkkipaikkaa jne.

Viking Grace oli kyllä upea. Kyllähän uusi on aina uusi. Hienoja yksityiskohtia. Ja maailman suurin kelluva tax-free. Sieltä löytyikin myös minulle ihanat Converset, lapsillehan ostin jo aiemmin.


Laivasta löytyi tietenkin myös pallomeri

Gracella oli upeat ikkunat, "ikkunalaudoilla" oli patjat, joten siinä oli mukavaa kölliä ja katsella maisemia.

Nuorin kokeili Salamaa.

Vanhin ajelee polkuautolla radalla Gracen kannella.

Koko kolmikko Ville Viikingin rutistuksessa.

Villi rokkibändi


Gröna Lundissa piti tietenkin testata monenlaista hurjaa laitetta. Tässä istun keskellä, olemme juuri tulleet vapaan pudotuksen 120 metristä.

Pieninkin pääsi ajeleen autolla, ja olihan poika tyytyväinen.






Ihana loma oli. Kiitokset Mariefredin suunnalle <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti