perjantai 19. huhtikuuta 2013

Pyöräretki ja sämpylöitä

Tänään poika kävi ensimmäistä kertaa pyörän kyydissä. Ihana ilma polkea, mutta sen verta tuuli, että piti pojalle pukea vielä toppahaalari.



Käytiin siellä valokuvaamossakin. Kyllä tuli äidille hiki kun yritti saada poikaa kuvaukselliseksi. Poika tuijotti kuvaajaa suu auki ja konttasi karkuun. Maanantaina saan koevedokset. Mielenkiintoinen nähdä onko joukossa yhtään onnistunutta otosta.


Iltapalaksi leipasin sämpylöitä. Kokeilin uutta ohjetta ja voi että kun tuli pehmeitä ja ihania. Ohjeen löysin täältä: Baking my dream cake

Sämpylät (Valio)
5 dl  Valion maitoa
1 1/2tl suolaa
2 rkl sokeria
50 g hiivaa
3 dl kaurahiutaleita
n. 7 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl Valion Oivariini juoksevaa

Valmistusohje:
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen sämpyläjauhot. Alusta taikinaan lopuksi Oivariini. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, näin syntyy kuohkeita sämpylöitä. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina 18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä. Kohota hyvin liinan alla. Jos haluat, voitele sämpylät maidolla ja ripota pinnalle kaurahiutaleita tai seesaminsiemeniä. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min. 

Suosittelen kokeileen, oli tosi herkullisia.

Mukavaa viikonloppua.

4 kommenttia:

  1. Å, det är så kul och cykla med barnen :) Ser härligt ut! Hoppas att ni haft en jätte fin dag tillsammans. Många kram på er och prinsen som redan är ett år!

    Många kram/ Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan meillä mukava päivä, ja mukava pyöräretki. Kiitokset onnitteluista. Vuosi menee aivan liian nopeaa! Viikonloppuja teillekin :)

      Poista
  2. Mukavaa, kun kokeilit sämpyläohjetta :) Makoisan näköisiä! Ihana perhe teillä ja mukavaa, kun vihdoin pääsee pyöräilemään. Kesä on kohta täällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihana kun pääsee pyöräileen. Viime kesänä ei paljon tullut pyöräiltyä kun poika oli vastasyntynyt.

      Poista