tiistai 23. huhtikuuta 2013

Mokkapaloja, koevedoksia, synttärilahja

Meillä kävi päivällä vieraita, niinpä päätin aamulla leipasta mokkapaloja, joista puolet laitoin pakkaseen odottaan viikonlopun juhlia. Testasin ensimmäistä kertaa Valion ohjetta ja tuli hyviä.

Mokkapalat
munaa
2 1/2  dl sokeria
200  g Valio Eila™ Laktoositon voita
2  dl Valio Eila™ Laktoositon maitojuomaa
5  dl vehnäjauhoja
1/2  dl kaakaojauhetta
1  rkl leivinjauhetta
1  rkl vaniljasokeria

Kuorrutus
75  g Valio Eila™ Laktoositon voita
3/4  dl  (0,75 dl) vahvaa kahvia
4  dl  (240 g) tomusokeria
1/2  dl kaakaojauhetta
2  tl vaniljasokeria            
 
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi. Kaada leivinpaperille uunipannulle. Kypsennä mokkapalat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min.

Kuorrutus
Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita kuumalla levyllä, kunnes tasaista. Kaada kuorrutus kuumana pohjan keskelle. Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus jäähtyy. 
 

Kaupasta löytyi tähtiteemaan sopivia nonparelleja.

Saimme koevedokset 1vuotis kuvista. Tässä muutama onnistunut otos. Olen ottanut kuvan kuvasta, joten laatu ei päätä huimaa. Kuvaus oli Merjan kuvassa.







Tämä viimeinen, rattorikuva, tulee varmaan koristamaan meidän kotia.

Annoimme 1-vuotiaalle lahjaksi Plaston mopon, ja oli kyllä täydellinen lahja. Meillä päristään ja pukataan mopoa taukoamatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti