lauantai 15. maaliskuuta 2014

Päivä Svanstein ski -laskettelukeskuksessa

Tänään vietimme tyttöjen kanssa päivän Svanstein ski -laskettelukeskuksessa. Se sijaitsee Ruotsin puolella n. 30km Pellosta Haaparantaan päin. http://www.lugnetab.com/ski/ 





Keskuksessa on 16 rinnettä ja 5 hissiä. Pisin rinne on 2200m pitkä ja korkeusero 253m. Päivän hissilippu (5h) oli aikuisesta 290kr (+skipass 50kr) ja yli 7 vuotiaasta 190kr (+skipass 50kr). Alle 7-vuotias kypäräpää laski aikuisen seurassa maksutta.

Laskettiin tyttöjen kanssa kaikki siniset rinteet ja punaiset rinteet läpi. Suosikkeja oli numerot 14 ja 15. Rinteet oli ehkä turhan jyrkkiä ja jäisiä aivan aloittelijalle, mutta muutaman kerran lasketellut lapsi pärjää jo ihan hyvin.

Pitkät hissit oli ankkurihissejä. 



Lasketteluneitoset. Perillä vasta huomasin kuin likaiset housut toisella on ja kuin likainen takki toisella on. Tätä se teettää kun tänä vuonna on kevät tullut tosi varhain ja lunta on enää tosi vähän. No myöhäistähän se siellä perillä oli vaihtaa puhdasta, mutta nyt kun olemme kotiutuneet on vaatteet pesussa.



Hauskaa meillä oli, ja jokainen teki päivän aikana ainakin yhden kuperkeikan, myös minä. Nyt onkin todennäköisesti melko mojova mustelma tulossa ahteriin ;)


Laskettelukeskuksessa oli kahvio ja ravintola ja lisäksi vielä hyvä iso tila, missä oli pöytiä ja penkkejä, mikro ym, jossa sai syödä omia eväitä.


Huipulta oli komeat näkymät. Tässä punaisesta rinteestä nro 7.


Nämä näkymät hissin yläpäästä sinisiin rinteisiin päin.




Rinteet oli pääosin melko jäisiä, mutta kuitenkin kohtuu hyväkuntoisia ja laskettavissa. Mutta rinteet 11 ja 12 oli tosi lumisia ja urasia, ja tosi huonosti lasketeltavissa. Mutta pakkohan nekin oli testata. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti