tiistai 7. toukokuuta 2013

Mansikka-raparperi kiisseliä

Aika menee tällä hetkellä jääkiekkoa seuraten. Kiisseli on näppärä iltapala, ja valmistuu siinä sivussa kun kattelee kiekkoa. Eilen tein raparperi-mansikka kiisseliä. Päällä kermavaahtoa.



Ohje:
n. 1/2l raparperiä pakkasesta
n. 1l mansikoita pakkasesta
n. 1l vettä
n. 1dl sokeria

Kaikki ainekset kattilaan ja kiehuun miedolla lämmöllä n. 10min.

suuruste
n. 1dl perunajauhoja
n. 1dl vettä

sekoita suuruste, ota kattila pois levyltä, kaada suuruste ohuena nauhana keitoksen sekaan koko ajan hämmentäen. Kiissseli on parempaa jos sen antaa jäähtyä.

Seuraavaksi pitäis räpeltää kaverille muutama vaippa ja vaippapussi. Kankaat on tuossa jo leikattuna, kunhan ehdin kaivan ompelukoneen esiin ja hurruutan ne valmiiksi. Tosin tällä viikolla lauantaina vielä viimeiset kaverisynttärit tälle vuodelle, joten ompelu menee varmasti ensi viikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti