maanantai 7. huhtikuuta 2014

Uusi ompelukone Janome 423S



Vanha ompelukoneeni sanoi työsopimuksen irti pojan pienellä avustuksella. Poika repi yksi kerrallaan ompelukoneesta muoviset tapit irti, ensin lankarullia varten olleet ja viimeiseksi puolausta varten olevan. Korjailin aluksi pikku jipoilla konetta, mutta lopulta puolaustappia ei oikein onnistunut kotikonstein korjata, enkä loputtomiin käsin jaksanut rullata lankaa, joten uuden koneen osto oli edessä. Vanha kone oli jokin halpis Brother Anttilasta. Hienosti kone palveli n 10 vuotta.


Hetken googlettelin ja kyselin suosituksia yhdeltä ompelufoorumilta. Hain edullista peruskonetta, mutta kuitenkin kestävää ja varmatoimista. Minulle suositeltiin Janomea. Niitä valmistetaan teollisuuskäyttöönkin ja samaa tekniikkaa käytetään kotikoneissakin. Koneissa on tosi vähän muoviosia, mm ne lankarullien tapit ja se puolauskohtakin on metallista, eipähän pääse poika hajottaan. Lisäksi koneeseen tuli mukaan muovinen suojakotelo, joka myöskin suojaa konetta pikkukäsiltä. Päädyin lopulta malliin 423S. Tilasin koneen Virosta Karnaluksilta. Kone tuli kotiovelle toimitettuna n. viikossa. 






Mukaan tuli peruspaininjalat, muutama puola, öljypullo, ratkoja, neuloja jne. Valitsin koneen joka on purettu tehdaspaketista ja tarkistettu, ja koneessa olikin kangastilkku johon oli koeommeltu erilaisia ompeleita. Koneen mukana tuli englanninkielinen ohjekirja ja tilasin lisäksi mukaan suomenkielisen ohjekirjan ja pari lisäpuolaa.

Ainakin näin ensikosketuksella tuntuu kone olevan erittäin laadukas ja hyvä valinta.

Edit. En malttanut olla testaamatta ihan vähän. Pelkästään äänikin koneessa on kuin kissan kehräystä verrattuna vanhan koneen jumputukseen ja kolinaan. Tykkään kyllä kovasti. Kaasupoljin tosin oudoksuttaa, ja kone on äkäinen, siinä missä vanha kone vielä mietti mitä tehdä on tämä uusi kone ommellut jo pitkän pätkän. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti